Nincs már nyeretlen a vármegyei I. osztályban

Labdarúgás - 2023.okt..08


A Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában az alsóházi csapatok közül három is nyerni tudott, a Balástya, a Makó és az FK Szeged is szezonbeli első győzelmét szerezte.

A több játékosát nélkülözni kényszerülő Szentesi Kinizsi ellen sima győzelmet aratott az Algyő. Fülöp Tibor együttese végig kézben tartotta a meccset, és pontrúgások után elért találataival magabiztos győzelmet aratott. Ezzel a három ponttal pedig néhány órára át is vette a vezetést a tabellán.
Vasárnap azonban az SZVSE az utolsó negyed órában nem kevesebb, mint öt gólt szerzett a Bordány vendégeként, és mivel korábban már kétszer betalált, így szintén magabiztos sikert aratott, és visszavette első helyét a bajnokságban.

A rangadón a Tiszasziget egy labdaszerzést követően szerzett vezetést, amikor egy beadásra Prozlik érkezett, és passzolt a Kiskundorozsma kapujába. A vendégek motiváltan jöttek ki a második félidőre, de ennek a játékrésznek az elején is betaláltak a szigetiek, egy szöglet utáni kipattanót lőttek vissza a kapu elé, amivel végül el is döntötték a meccset, így megelőzték riválisukat, és már harmadik helyen állnak a tabellán. 

Megszakadt a Mórahalom győzelmi sorozata, miután három nyert meccset követően pont nélkül maradtak a homokhátiak Makón. Az első félidőben abszolút a hazaiak akarata érvényesült, és 1–0-ás állásnál ugyan büntetőhöz jutott a Mórahalom is, de ez a tizenegyes kimaradt – nem úgy, mint a túloldalon Vas Károlyé. Egy szöglet után ugyan szépített a Mórahalom, de az egyenlítés már nem jött össze a vendégeknek.

Nem csupán a Makó, hanem a Balástya és az FK 1899 Szeged-SZEOL is szezonbeli első győzelmét szerezte a bajnokságban, a tabella utolsó három helyén álló gárda egyaránt nyerni tudott. A Balástya ugyan több mint fél órát emberhátrányban játszott az Ásotthalom ellen, de a vendégek nem tudták gólra váltan emberelőnyüket, egy helyzetük volt csupán az egyenlítésre.

A forduló nyitómeccsén az FK Szeged szervezett játékkal rukkolt elő Hódmezővásárhelyen, majd Fóris találatával a győzelmet is megszerezte a HFC II. vendégeként, a vásárhelyiek így egymás után a harmadik mérkőzésüket veszítették el, hiába volt több lehetőségük, gólt csak a szegediek tudtak szerezni.

Vármegyei I. osztály, 8. forduló 

Hódmezővásárhelyi FC II.–FK 1899 Szeged-SZEOL 0–1 (0-0)
Hódmezővásárhely, 150 néző. Vezette: Paczér Balázs – jól (Minda, Kőhalmi).
HFC II.: Hegyes – Molnár B., Vastag, Barna (Marton, 55.), Borbás, Rabecz, Czékus, Orosz (Török L., a szünetben), Karácsonyi (Pálinkás, 63.), Buzás (Patkós, 55.), Szabó I. Edző: Horváth Zoltán.
FK Szeged: Kovács Á. – Tóth G., Indre, Mucsi (Magyar, a szünetben), Csuka, Hegyesi B. (Frankó, 55.), Fóris (Bürgés, 70.), Cs. Tóth, Heredea (Dóra, 86.), Sisák, Miklós. Játékos-edző: Dóra János.
Gólszerző: Fóris (69.).
Jók: senki, ill. mindenki.
Horváth Zoltán: Harmadik mérkőzésünk sorozatban, ahol a játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget. Viszont ez kevés, amíg nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket, addig kénytelenek leszünk fejet hajtani. Ez elsősorban mentális probléma, mert a helyzeteket kialakítjuk, abszolút mezőnyfölényben futballozunk, mégis az ellenfél talál gólt az egyetlen kapuralövéséből. Látom azt is, hogy több játékosomnak sajnos sok a kettős terhelés, nem bírják a kiemelt U19-es bajnokságban az állandó eredménykényszert és a megyei bajnokság felnőttek közötti követelményeit. Viszont bízom bennük, tudom, hogy mire képesek és azt is, hogy kilábalunk ebből a gödörből.
Dóra János: Jól védekeztünk, egységesek voltunk, és az eddigiekkel ellentétben nyertünk. Az új mez hatása! 


M-Perfect Home-Algyő–Szentesi Kinizsi 6–1 (2-0)
Algyő, 100 néző. Vezette: Maurer János – jól (Kucsora, Ördög).
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag (Bozóki, 19.), Kiss R. (Kardos, 56.), Horváth A., Kovács M. (Patai, 56.), Pióker, Dudás (Daróczi, 64), Deák (Pócs, 64.), Bogdán, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Szentes: Kotvics-Varga – Halász, Orovecz (Illés, 73.), Bartucz P., Locskai (Bartucz B., 73.), Péter, Rácz D., Berkó (Kovács K., 68.), Piti (Lőrincz, a szünetben), Becsek (Bertók, 68.), Mihály. Edző: Sallai Róbert.
Gólszerzők: Pióker (11., 47., 52.), Deák (39.), Horváth A. (64.), Bogdán (74.), ill. Péter (55.).
Jók: Dudás, Bogdán, Deák, Pióker, Selyem, ill. senki.
Fülöp Tibor:Az első perctől kezdve kézben tartottuk a meccset, megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy Pócs Tomi visszatért, mert fontos személy a csapatban a pályán és azon kívül is.
Sallai Róbert:Nehéz mérkőzésre számítottam. Sok sebből véreztünk, és nem bírtuk el a négy alapemberünk hiányát, azonban arra nem számítottam, hogy nyolc-kilenc játékos mélyen tudása alatt, akaratgyengén és rosszul játszik. Megérdemelt algyői győzelem született.


Balástya–Ásotthalom 2–1 (1-1)
Balástya, 100 néző. Vezette: Vörös Gábor – jól (Tasnádi, Nagy D.).
Balástya: Mészáros – Szűcs, Bitó, Szobácsi, Mágocsi (Horváth Cs., 34.), Fekete (Faragó, 54.), Bagi (Tóth B., 80.), Szántó (Szádeczky, 70.), Tóth P., Márkus, Vörös (Sári, 87.). Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Malatinszki D. (Víg, 73.), Góra (Malatinszki Á., 64.), Kothencz, Papdi (Szűcs, 40.), Dobák T., Savanya, Király, Sándor (Vetstein, 64.), Hevesi (Farkas F., 64.). Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Bagi (1.), Bitó (59.), ill. Kothencz (13.).
Kiállítva: Horváth Cs. (60.).
Jók: mindenki, ill. Horváth B., Góra.
Szádeczky Zalán: Nagyon büszke vagyok a csapatra, örülök, hogy itt lehetek közöttük! Úgy érzem, a kiállításig domináltuk a mérkőzést, után pedig tartottuk az eredményt. Örülök a győzelemnek, minden jót az Ásotthalomnak!
Hevesi Tibor:A szezon legrosszabb második félidejét produkáltuk, így nem tudok mást mondani, gratulálok a Balástyának!


Tiszasziget–Kiskundorozsma 2–0 (1-0)
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Barta Norbert István – jól (Kiss R., Gera).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A. (Varga Z., 84.), Skribek B. (Szűcs, 72.), Bánfi, Prozlik, Tóth I. (Varga G., 87.), Bálint D., Skribek Á., Farkas F., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Kiskundorozsma: Zékány – Molnár K., Fekete (Simon, 63.), Sallai, Hochheiser (Tóth N., 75.), Ottlik Márk, Ottlik Máté, Lóki, Bodonji, Bozsó (Kalapács, a szünetben), Kis B. Edző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Prozlik (15.), Nagy A. (54.).
Jók: Bálint D., Prozlik, Bánfi, ill. Ottlik Máté, Hochheiser.
Bány Tamás:Gratulálok a srácoknak, maximálisan betartottak a taktikai utasításokat. Úgy gondolom, nem férhetett kétség a győzelmünkhöz. 
Paksi Péter:Megérdemelt a Tiszasziget győzelme, több meghatározó játékosunk hiányzott. Ellenfelünk játékban és akaratban is felülmúltak bennünket. 


Makó–Kéménygyártó-Mórahalom 2–1 (1-0)
Makó, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – jól (Kócsó, Tihanyi).
Makó: Bohák N. – Dancsó (Borbély, 90.), Molnár D., Bohák D., Pataki, Vas, Fancsali (László, 80.), Frank (Pepó, 85.), Beke (Petrovics, 92.), Rakity (Czebe, 61.), Kardos. Edző: Botlik Róbert.
Mórahalom: Weszelovszky – Trója (Vajda, 62.), Görbe, Rádóczi Dáv., Csizmadia, Pető (Tajthy, 80.), Csehó (Fenyvesi, 62.), Nagy M., Ábrahám, Bokányi, Róka. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Frank B. (12., 11-esből), Vas (58., 11-esből), ill. Görbe (71.).
Jók: mindenki, ill. Görbe, Ábrahám, Fenyvesi, Nagy M.
Botlik Róbert: Hatvan percig jól játszottunk egy sportszerű Mórahalom ellen. A vendégek gólja után éles lett a meccs, pontot tehettünk volna a meccs végére, de egy kis szerencsével sikerült itthon tartani a három pontot. Remélhetőleg ez önbizalmat ad nekünk a folytatásra. 
Papp Endre:Ha felsőházas csapat akarsz lenni, nem teheted meg, hogy csak focizgatsz egy masszív, és az életükért küzdő csapat ellen. A semmiből összehoztunk két büntetőt, majd a sajátunkat kihagytuk. Harminc percet fociztunk, ami alatt győzhettünk volna, de ma a Makó céltudatos, harcos játékát maximálisan kihasználta, és a szerencse is mellettük állt. Megérdemelték a győzelmet, bár mi is minimum egy pontra rászolgáltunk volna. 


DB Futball Bordány SK–SZVSE-G-Falc Kft 1–7 (0-2)
Bordány, 150 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Minda, Kucsora).
Bordány: Arnold – Baka, Visnyei, Pióker (Heipl, 84.), Fodor (Mucsi, 70.), Perpauer, Kis L. (Meszes, 74.), Mondics (Arany, 70.), Krizs (Dávid, 59.), Kovács P., Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
SZVSE: Czirják – Fodor (Pócs, 56.), Csamangó, Rádai, Beretka (Kormányos, 70.), Albert, Mezei, Lévai, Papp Á., Amariutei (Ábrahám-Fúrús, 56.), Baji. Megbízott játékos-edző: Mészáros Zoltán.
Gólszerzők: Visnyei (86.), ill. Papp Á. (38.), Albert (43., 76., 78.), Ábrahám-Fúrús (82., 90.), Baji (89., 11-esből).
Jók: senki, ill. Albert, Baji, Ábrahám-Fúrús, Pócs, Papp Á., Csamangó.
Nagy Torma Ricsárd: Voltak periódusok, amikor jól futballoztunk. Nulla-kettőnél volt egy-két helyzetünk, amivel akár meg is lephettük volna ellenfelünket. Fel kell még nőnünk az osztályhoz.
Mészáros Zoltán: Hatalmas gratuláció a csapatnak a nagyarányú győzelemért! Külön öröm, hogy a padról beszállók is remek teljesítménnyel rukkoltak elő, és lendítettek a játékunkon.

A 9. forduló programja
Szombat, 14 óra: FK 1899 Szeged-SZEOL–Makó, Kiskundorozsma–Balástya. 15 óra: SZVSE-G-Falc Kft.–M-Perfect Home-Algyő, Kéménygyártó-Mórahalom–Tiszasziget. Vasárnap, 15 óra: Ásotthalom–DB Futball Bordány SK, Szentesi Kinizsi–Hódmezővásárhelyi FC II.

Képgaléria a mérkőzésről: https://www.delmagyar.hu/galeria/sima-sikerevel-atmenetileg-az-elre-ugrott-az-algyo/1

fotók: Török János / forrás: delmagyar.hu

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2023 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.