Nem botlott a listavezető, hatból öt helyen a hazai csapat nyert a vármegyei I. osztályban

Labdarúgás - 2023.okt..01


Ráijesztett ugyan az SZVSE-re a Balástya, mivel a vendégek megszerezték a vezetést, azonban a Vasutasok még a szünet előtt fordítani tudtak, előbb Beretka értékesített egy büntetőt, majd Amariutei érkezett egy beadásra. A balástyiaiak jól tartották magukat a szünet után is, viszont a meccs utolsó harmadában már kinyílt az olló, és végül magabiztos győzelmet aratott az SZVSE.

Az Algyő is begyűjtötte a három pontot, habár az első félidőben még nem hozott gólt a Bordány elleni találkozó. Ekkor csak kapufákig, és nagy helyzetekig jutott Fülöp Tibor csapata, a máspdik félidő közepén egy megcsúsztatott bedobást követően Selyem fejese jelentette a három pontot az algyőieknek.

A Tiszasziget viszont nem tudott nyerni az Ásotthalom vendégeként. A főleg a védekezésre koncentráló hazaiak ellenében nem talált rést a Tiszasziget, amely számtalan pontrúgást végezhetett el, de hiába záporoztak a kapu elé a labdák, egyik után sem tudott érvényes gólt szerezni a vendégcsapat – mert hogy Papp Ádám kezezése miatt egy érvénytelenített gólig eljutottak a szigetiek. Egyszer a kapufa is megmentette az Ásotthalmot, amely előtt a kontrákat követően adódott lehetőség, de gólt nem hozott a 90 perc.

Mivel a Kiskundorozsma legyőzte a Makót, így fellépett a tabella harmadik helyére. A dorozsmaiak két góllal is vezettek, de a szünet után megfordult a meccs képe, és a Makónak sikerült ledolgoznia hátrányát. A nagy szélben lejátszott meccsen aztán egy szöglet után szerezte meg a három pontot jelentő találatot a Kiskundorozsma.

Tovább tart az FK Szeged rossz szériája, amely zsinórban az ötödik meccsét veszítette el, ezúttal Szentesen kapott ki, igaz,legalább ezúttal rúgott gólig is eljutottak a szegediek.

A Mórahalom–HFC II. meccsen is hazai siker született, a homokhátiak szűk negyed óra alatt kétgólos előnyre tettek szert, ez pedig döntőnek bizonyult. A forduló hat meccséből így ötön is hazai győzelem született.

SZVSE-G-Falc Kft.–Balástya 6–2 (2-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 50 néző. Vezette: Kőhalmi Attila – kiválóan (Kiss R., Gera).
SZVSE: Seres – Kormányos (Rádai B., 78.), Pócs, Csamangó, Rádai G., Beretka (Ábrahám-Fúrús, 69.), Albert (Baji, 58.), Mezei, Lévai (Kelemen V., 69.), Papp Á. (Fodor, 58.), Amariutei. Megbízott edző: Mészáros Zoltán.
Balástya: Mészáros L. – Szobácsi, Szűcs, Bitó M., Faragó, Muró (Szabó A., 62.), Fekete Á. (Tóth B., 80.), Horváth Cs., Szántó (Gera L., 71.), Tóth P. (Schneider, 76.), Márkus R. (Vörös L., a szünetben). Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gólszerzők: Beretka (37., 61., 65., az elsőt 11-esből), Amariutei (43.), Kormányos (55.), Rádai (82.), ill. Bitó M. (26., 57.).
Kiállítva: Rádai B. (88.).
Jók: Beretka, Kormányos, Csamangó, Pócs, ill. senki.
Mészáros Zoltán: Köszönöm Kelemen Balázsnak, hogy rám bízta remek csapatát az elkövetkezendő egy hónapra, a csapatnak pedig köszönöm a nagy arányú győzelmet.
Szádeczky Zalán:  A küzdéssel a mai napon sem volt probléma, elég sokáig mérkőzésben is voltunk. Ebből a meccsből is tudunk építkezni, egy folyamat elején vagyunk, dolgozunk tovább. Gratulálok a SZVSE-nek!


M-Perfect Home-Algyő–DB Futball Bordány SK 1–0 (0-0)
Algyő, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Bartucz, Szabó R.).
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Kovács M. (Semjényi, 78.), Pióker (Kardos, 65.), Dudás (Kiss R., 86.), Deák, Csányi A. (Buchholcz, 75.), Csányi Á., Bogdán, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Bordány: Grund – Arany (Velez, 63.), Márki, Fodor (Sahin-Tóth, a szünetben), Baka (Heipl, 74.), Visnyei, Kis L., Krizs, Sárkány (Márton, 67.), Kovács P., Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Selyem (68.).
Jók: Vastag, Csányi A., Dudás, Selyem, Kovács M., ill. Kovács D., Grund, Baka.
Fülöp Tibor:Megérdemelten nyertünk, még ha pont a legkisebb helyzetünket is váltottuk gólra. Stabilak voltunk, dicséret illeti a srácokat! 
Nagy Torma Ricsárd: Tudtuk, hogy mire számíthatunk ma. Számunkra ennyi volt a mai mérkőzésben, tudjuk, hogy kiket kell legyőznünk. Az Algyő az egyik legesélyesebb csapat az aranyéremre, további sok sikert kívánok nekik, és gratulálok a csapatomnak!


Kiskundorozsma–Makó FC 3–2 (2-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Burzon Márk – jól (Dobó, Mígh)
Kiskundorozsma: Fábián – Varga Á., Fekete (Molnár K., 89.), Simon (Kalapács, 52.), Sallai, Veszelka, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Kis B. (Bodonji, 78.). Edző: Paksi Péter.
Makó: Miklós – Molnár D., Bohák D., Fancsali, Vas, Frank, Dongó (Beke, 38.), Rakity, Czebe (Petrovics, 89.), Kardos, Dancsó. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Sallai (28.), Ottlik Márk (31.), Fekete (83.), ill. Frank (47., 11-esből), Vas (67.).
Jók: Fekete, Fülöp, Ottlik Máté, Ottlik Márk, ill. Kardos, Frank, Dancsó.
Paksi Péter: Összességében megérdemelten nyertünk, de a Makó jobb csapat annál, mint amit a tabella mutat. Örülök a három pont megszerzésének, a szünet után egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, amelyből bármelyik csapat kikerülhetett volna győztesen. 
Botlik Róbert: Gratulálok a Dorozsmának! Az első félidő az övéké volt, a második a mienk. Sajnos ismét magas lett a kapott gólátlagunk.


Szentesi Kinizsi–FK 1899 Szeged-SZEOL 5–2 (2-1)
Szentes, 100 néző. Vezette: Petyarity József – jól (Kohajda, Viskovics)
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Kovács K. (Berkó, 75.), Koncz, Dovics, Rostás (Bartucz P., 67.), Orovecz, Locskai (Lőrincz, 60.), Péter (Piti, 83.), Rácz D., Becsek (Bertók, 69.), Sarusi. Edző: Sallai Róbert.
FK Szeged: Kovács Á. – Tóth G., Giba (Miklós, a szünetben), Indre, Mucsi (Frankó, 82.), Csuka, Hegyesi B., Benkő (Dézsi, 82.), Magyar, Heredea, Tóth A. Edző: Dóra János.
Gólszerzők: Péter (22., 66., 72.), Sarusi (35.), Bertók (90.), ill. Heredea (5., 46.).
Jók: Péter, Orovecz, Sarusi, ill. Tóth G., Tóth A., Heredea.
Sallai Róbert:A mutatott játékkal nem, de a helyzetkihasználással és szerzett gólok számával viszont elégedett vagyok. Egy jól és harcosan küzdő ellenféllel szemben tudtuk itthon tartani a három pontot. 
Dóra János:Nagyon jól kezdtük mindkét félidőt, már ott lezárhattuk volna a párharcot, de... Ha valaki felvételt készített a meccsről, nyugodtan küldje be a szilveszteri bakiparádéba, engedélyezzük. Ma sem voltunk rosszabbak ellenfelünknél.


Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Hódmezővásárhelyi FC II. 3–2 (2-1)
Mórahalom, 50 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – kiválóan (Halász, Gargya).
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Rádóczi Dáv., Csizmadia (Rádóczi Dán., Holcsik (Tóth M., 70.), Pető Be., Nagy M., Ábrahám, Bokányi (Trója, 62.), Róka, Szalma. Edző: Papp Endre.
HFC II.: Hegyes – Czékus, Vastag, Barna, Buzás, Rabecz, Patkós (Tatár, 67.), Pető Ba. (Pálinkás, 56.), Telek (Kis D., 67.), Marton (Török L., 74.), Szabó I. (Molnár, 60.). Edző: Horváth Zoltán.
Gólszerzők: Bokányi (1.), Csizmadia (14.), Rádóczi Dáv. (61.), ill. Barna (45., 11-esből), Rabecz (82.).
Jók: Bokányi, Rádóczi Dáv., Csizmadia, Róka, Ábrahám, Nagy M., ill. Rabecz.
Papp Endre: Kiváló játékvezetés mellett egy szoros, jó iramú mérkőzést sikerült megnyernünk egy masszív, jó focit játszó csapat ellen. A helyzetek alapján úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Az első fél órában jól játszottunk, három-négy góllal kellett volna vezetnünk, majd többnyire a HFC II.-nél volt a labda, de meddő fölényük volt. Értékes három pontot szereztünk, gratulálok az ellenfélnek, mert jó focit játszanak! 
Horváth Zoltán: Saját középkezdésünket követően 14 másodperc után gólt rúgtunk magunknak, ami rányomta a bélyegét az első 20 percre. Idegessé, kapkodóvá vált a játékunk, aminek eredményeképpen megduplázta előnyét a hazai csapat. Ezt követően fokozatosan vettük át a játék irányítását, de csak lehetőségekig jutottunk, míg a Mórahalom egy kontra után megszerezhette volna a harmadik gólját. A félidő végén sikerült szépíteni, így felcsillant a remény számunkra. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, mint ellenfelünk, gyakorlatilag egykapuztunk, mégis egy pontrúgás után ismét két gól volt a hátrány. Itt sem adtuk fel, nyomtunk tovább, de csak szépíteni tudtunk. Erőnlétben teljesen elkészült a Mórahalom, az utolsó 10 percben a 16-osról sem nagyon tudtak kijönni, vagdalták előre a labdát és hősiesen védekeztek. A végjátékban türelmetlenek voltunk ekkor, rendre hibás döntést hoztunk. Minimum egy pontot érdemeltünk volna.


Ásotthalom–Tiszasziget 0–0
Ásotthalom, 150 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt – közepesen (Bartucz, Tihanyi).
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Malatinszki D., Góra (Víg, 73.), Kothencz, Papdi (Vetstein, 65.), Dobák T. (Török, 84.), Savanya (Malatinszki Á., 56.), Király, Sándor, Hevesi (Farkas, 58.). Edző: Hevesi Tibor.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A. (Varga Z., 88.), Bánfi (Drágity, 77.), Prozlik, Buzsáki (Skribek, 64.), Tóth I., Bálint D., Farkas, Varga G. (Szabó D., 64.), Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Jók: Király, Kothencz, Sándor, Horváth B., ill. senki.
Hevesi Tibor: Célfutballal készültünk erre a meccsre. Ha a kontratámadásaink fele olyan pontosak lettek volna, mint egy hete, akkor meglepetést is szerehettünk volna, bár a meccs előtt kiegyeztem volna a döntetlennel. A kapusunktól nem volt szükség bravúrra. 
Bány Tamás:Nem tudtunk mit kezdeni a bunkerfutball ellen, ezt csak magunknak köszönhetjük. Negatív szériában vagyunk, amiből minél gyorsabban ki szeretnénk lábalni.


A 8. forduló programja

Péntek, 17.30: Hódmezővásárhelyi FC II.–FK 1899 Szeged-SZEOL. Szombat, 15 óra: M-Perfect Home-Algyő–Szentesi Kinizsi, Balástya–Ásotthalom, Tiszasziget–Kiskundorozsma, Makó–Kéménygyártó-Mórahalom. Vasárnap, 15 óra: DB Futball Bordány SK–SZVSE-G-Falc Kft.

forrás: delmagyar.hu

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.