Már csak a Tiszasziget hibátlan a vármegyei I. osztályban

Labdarúgás - 2023.szept..04


Népes közönség előtt játszottak újra a vármegyei élvonalban homokháti rangadót, a szomszédvárak ezúttal Ásotthalmon találkoztak egymással. Kezdetben ugyan a hazaiak előtt adódtak kisebb lehetőségek, majd átvette az irányítást a Mórahalom, amely kétszer alaposan meg is tornáztatta Mityók kapust. Már úgy tűnt, döntetlennel vonulnak be a felek az öltözőbe, ekkor azonban egy szögletet Róka csúsztatott az ásotthalmi kapuba. 

A fordulást követően lezárhatták volna a meccset a vendégek, e helyett bő tíz perc alatt hátrányban találták magukat. Előbb egy szöglet után Király egalizált fejjel, majd egy védelmi hibát követően Dobák szerzett labdát és mehetett ziccerig, amit ki is használt. Végül egy pontot megmentett a Mórahalom, amely a második félidő hosszabbításában Bokányi csúsztatásával kiegyenlített.

A Balástya Bitó Martin találatával egyenlített a 84. percben, mégis a Tiszaszigeté lett a három pont, miután Prozlik Ádám bombájával, majd egy kontra után is eredményes volt a vendégcsapat. Bány Tamás tanítványai így három lejátszott meccs után egyedüli csapatként állnak hibátlan mérleggel a tabella élén.

A Kiskundorozsma ugyanis döntetlent játszott a Szentesen. A dorozsmaiak egy felívelt labda után kerültek előnybe, és bár a Szentes kétszer is úgy tűnt, egyenlít, a játékvezető mindkét találatot érvénytelenítette. Sarusi végén szerzett gólját viszont a játékvezetői hármas is érvényesnek minősítette, így a Dorozsma először veszített pontot ebben a szezonban.

A második félidő elejéig kétgólos hátrányban volt az Algyő a HFC II. ellen, a hazaiak kétszer is eltalálták a kapufát. A szépítést követően viszont sorjáztak az algyői gólok, és végül magabiztos sikert aratott Fülöp Tibor csapata. 

Magabiztos SZVSE-győzelmet hozott a városi rangadó, míg a Bordány és a Makó döntetlen játszott egymással, így nincs már pont nélküli csapat a bajnokságban.

Vármegyei I. osztály, 3. forduló

Ásotthalmi TE–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 2–2 (0-1)
Ásotthalom, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél – jól (Kucsora, Pap).
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Kukli (Papdi, 62), Góra (Víg, 62.), Kothencz (Török, 86.), Dobák T. (Szász, 83.), Savanya, Király, Malatinszki D., Sándor, Malatinszki Á. (Vetstein, 62.) Edző: Hevesi Tibor.
Mórahalom: Mison – Tajthy (Pető, 72.), Trója (Mészáros, 57.), Görbe, Csizmadia (Fenyvesi, 76.), Holcsik (Tóth M., a szünetben), Nagy M., Ábrahám, Bokányi, Róka, Szalma (Csehó, 63.). Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Király (68.), Dobák T (80)., ill. Róka (45+1.), Bokányi (90+4.).
Jók: mindenki, ill. Bokányi, Róka, Szalma.
Hevesi Tibor: Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a bajnokságban is összejöjjön egy Ásotthalom–Mórahalom derbi, ezt köszönöm is az ásotthalmi önkormányzatnak, és azoknak, akik segítettek bennünket! Vissza tudtuk hozni a régi idők hangulatát, az eredmény igazságosnak mondható, bár bosszantó a döntetlen, mert mindkét félidő hosszabbításában kaptunk gólt. Legalább bejelentkeztünk a bajnokságba ezzel az egy ponttal.
Papp Endre: Bár az utolsó pillanatban egyenlítettünk, de azt gondolom, nem nyertünk egy pontot, hanem itt hagytunk kettőt. Meg kell tanulnunk hamarabb lezárni a meccseket, gratulálok az Ásotthalomnak, mert az összkép alapján megérdemelték a döntetlent!


M-Perfect Home-Algyő–Hódmezővásárhelyi FC II. 5–2 (0-2)
Algyő, 100 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Minda, Halász).
Algyő: Heckó – Vastag, Kiss R., Bozóki (Csányi A., 72.), Kardos (Bogdán, a szünetben), Pióker (Semjényi, a szünetben), Dudás (Daróczi, 82.), Deák, Csányi Á. (Buchholcz, 81.), Patai, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
HFC II.: Hegyes – Bánfi, Vastag R., Barna, Szabó I. (Bencze, a szünetben), Buzás, Rabecz (Kis D., 72.), Marton (Karácsonyi, 75.), Daraki (Török, 57.), Telek, Patkós (Pető, 58.). Edző: Horváth Zoltán.
Gólszerzők: Deák (54., 60.), Bozóki (62.), Patai (78., 83.), ill. Telek (14.), Barna (27.).
Jók: Vastag, Dudás, Deák, Selyem, Patai, Csányi Á. ill. senki.
Fülöp Tibor: Az első félidőben lassan, fáradtan mozogtunk, majd az ellenfelünk könyörtelenül kihasználta két eladott labdánkat. A szünetben megbeszéltük, min kell változtatnunk, majd kiemelkedő játékot mutattunk egyénileg és csapatszinten is. Le a kalappal a srácok előtt, hogy ilyen váltásra képesek voltak! 
Horváth Zoltán:Gratulálok az Algyőnek, maximálisan megérdemelt győzelmet arattak. A csapat fele tegnap U19-es bajnokit játszott, ami sajnos ma erőnlétben kiütközött. A második félidőre elfáradtunk, szétesett a szerkezetünk. Az első játékrészben jól néztünk ki, szereztünk két szép gólt, a védekezésünk rendben volt, bár már ekkor is volt lehetősége a hazai csapatnak. Fordulás után 8 perc alatt kivégeztük magunkat, hiszen kaptunk három gólt. Megróni viszont nem tudom a csapatomat, gyerekek vagyunk még, szokni kell az ilyen erősségű gárdák elleni küzdelmet. A mai jó lecke volt számunkra, ami remélhetőleg a fejlődésünket szolgálja majd.


Balástya–Tiszasziget 1–3 (0-1)
Balástya, 100 néző. Vezette: Maurer János – közepesen (Gargya, Dobó)
Balástya: Mészáros – Szűcs Ti., Bitó, Szádeczky, Mágocsi, Bagi (Tóth P., a szünetben), Fekete (Faragó, 64.), Horváth Cs., Szántó (Sári, 57.), Tóth G., Vámos T. Edző: Kiss Máté.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A., Bánfi (Drágity, a szünetben), Prozlik, Szabó D. (Buzsáki, 88.), Tóth I., Bálint, Berger (Szűcs Ta., 78.), Farkas F., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Bitó (84.), ill. Szabó D. (21.), Prozlik (86.), Szűcs Ta. (92.).
Jók: Tóth G., Bitó, Sári, ill. Papp Á., Tóth J.
Kiss Máté:A második félidei játékunk alapján egy pontra rászolgáltunk volna. Az viszont bizonyos, hogy ellenfelünk hősies védekezése által pár mérkőzéslabdát csak a szomszéd falu határában találtunk meg meccs után. 
Bány Tamás:Rengeteget helyzetet kidolgoztunk és ki is hagytunk, a végére majdnem bepánikoltunk, de hál'istennek rövid időn belül észhez tértünk. Megérdemelten nyertük meg a meccset.


SZVSE-G-Falc Kft.–FK 1899 Szeged-SZEOL 6–0 (2-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Kiss Márkó – kiválóan (Minda, Halász).
SZVSE: Czirják (Seres, 66.) – Kormányos (Kelemen V., 60.), Fodor (Pócs, a szünetben), Csamangó, Rádai, Albert, Mezei (Mészáros, 60.), Lévai, Papp Á., Amariutei, Baji (Kelemen B., 66.). Játékos-edző: Kelemen Balázs.
FK Szeged: Kőrösi – Tóth G., Giba (Molnár Á., 24.), Heipl (Frankó, 62.), Mucsi, Csuka, Hegyesi P., Bürgés, Tóth Á. (Dézsi, a szünetben), Cs. Tóth, Fóris (Hegyesi B., 62.). Edző: Dóra János.
Gólszerzők: Baji (18., 27.), Papp Á. (54., 88.), Amariutei (65.), Pócs (91.).
Jók: mindenki, ill. senki.
Kelemen Balázs: Gratulálok a csapatnak, jól játszottunk. Magabiztos győzelmet arattunk, de figyelnünk kell, hogy a támadóharmadban ennél is pontosabban játszunk.
Dóra János:Idegen pályán nem úgy megy a játék, ahogy elvárható lenne. Remélem, minél hamarabb változtatunk rajta.


DB Futball Bordány SK–Makó 1–1 (0-0)
Bordány, 150 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Csöngető, Bálint).
Bordány: Grund – Sólya (Kovács D., 65.), Arany (Meszes, 59.), Baka, Visnyei, Pióker, Kis L., Mezei (Velez, 80.), Lőrinc, Krizs, Kovács P. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Makó: Miklós – László, Molnár D., Fancsali, Vas (Olasz, 86.), Bohák D. (Czebe, 59.), Frank, Dongó, Rakity, Kardos (Petrovics, 76.), Dancsó (Beke, 59.). Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Mezei (59.), ill. Vass (47.).
Jók: Mezei, ill. László, Dancsó, Frank.
Nagy Torma Ricsárd: Sok hiányzóval vártuk a Makót, igazságos iksz született. Remélem, a hiányzók hamarosan csatlakoznak, a betegek meggyógyulnak.
Botlik Róbert:Egy jó iramú mérkőzésen, szimpatikus Bordány ellen tettünk egy lépést előre.


Szentesi Kinizsi–Kiskundorozsma 1–1 (0-1)
Szentes, 100 néző. Vezette: Baranyai Dávid Mihály – közepesen (Berger, Tóth R.).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Lőrincz, Rostás, Koncz, Orovecz, Bartucz P. (Illés, 77.), Sarusi, Locskai (Berkó, 81.), Péter (Piti, 69.), Rácz D., Becsek (Bertók, 74.). Edző: Sallai Róbert.
Kiskundorozsma: Rozs – Varga Á., Molnár K., Sallai (Tóth N. 70.), Veszelka, Ottlik Márk (Kalapács, 65.), Kis B. (Fekete, 65.), Ottlik Máté, Fülöp, Lóki (Simon, 88.), Bozsó. Edző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Sarusi (82.), ill. Kis B. (10.).
Jók: Sarusi, Orovecz, Rácz D., ill. Ottlik Máté, Varga Á.
Sallai Róbert:Mindent megtettünk ma a győzelemért. Korán hátrányba kerültünk egy jól szervezett ellenféllel szemben, a mérkőzés hajrájában sikerült kiegyenlítenünk. A harmadik gólunkat már szabályosnak ítélte a játékvezető.  
Paksi Péter: Igazságos döntetlen született. Igaz, hogy a hajráig vezettünk, de nagyon sok hibával, pontatlanul futballoztunk, nem volt több a csapatban a mai napon. 

A 4. forduló programja:

Péntek, 18.30: Hódmezővásárhelyi FC II.–SZVSE-G-Falc Kft. Szombat, 16.30: Balástya–Szentesi Kinizsi, Tiszasziget–DB Futball Bordány, Makó–M-Perfect Home-Algyő, FK 1899 Szeged-SZEOL–Ásotthalom, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Kiskundorozsma.

forrás: delmagyar.hu

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.