Kupacsatát vív az Algyő és a Makó

Labdarúgás - 2023.aug..25


A második fordulóval folytatódik a Mol magyar kupa: ebben a körben is még területi alapon csatáznak egymással a felek, így a dél-keleti régióból jöhetett ellenfél a két továbbjutó csapatnak, az Algyőnek és a Makónak. Fortuna mondhatni kedves volt a két gárdával, hiszen mindketten vármegyei I. osztályban szereplő gárdát fogadhat – ráadásul hazai pályán.

Az Algyőben dolgozhat a revansvágy, hiszen azt a Pilisi LK-t fogadja Fülöp Tibor csapata, amely az előző fordulóban egy másik Csongrád-Csanád vármegyei csapatot, az NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC-t búcsúztatta. Szintén ezt a bravúrt, – magasabb osztálybeli ellenfél ellen való győzelem – tudta bemutatni az Algyő is, miután hosszabbítást követően győzte le az NB III.-as Füzesgyarmatot. Az Algyő egy győzelemmel melegített a kupameccsre, miután 2-1-re nyert a Mórahalom ellen – míg a Pest megyei ellenfél már két bajnokit játszott saját bajnokságában, ám még nem érezhette meg a győzelem ízét, a Bugyi elleni döntetlent követően hazai pályán kapott ki a Nagykátától. Az Algyő szombaton 16 órától játszik a Pilissel.

A Makó szintén a Pest vármegyei I. osztályban szereplő Dunaharasztit látja vendégül szombaton 16.30-tól. A korábban NB III.-ban is szereplő ellenfél a pont nélküli bajnoki rajtot követően javítani tudott, és egy Dunavarsány elleni 1-0-ás sikerrel melegített a szombati kupameccsre, míg a makóiak erősen tartalékos összeállításban kaptak ki Tiszaszigeten. Ami közös a két gárdában, hogy mindketten magabiztos győzelmet arattak a kupa előző fordulójában: a hagymavárosiak 5-0-ra nyertek Apostagon, míg a Dunaharaszti egy hatossal küldte haza a Sárrét csapatát.

A következő fordulóban már bekapcsolódnak az NB I.-es és NB II.-es csapatok, és megszűnik a területi felosztás is: a harmadik forduló párosításait hétfőn 18.15-től az M4 Sport élő műsorában készítik majd el – az biztos, hogy a mezőnyben ott lesz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, szombaton pedig az is kiderül, hogy a Makó és az Algyő közül csatlakozik-e valamelyik gárda az NB II.-es szegedi klubhoz.

forrás: csfoci.hu

                       

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.