Hat Csongrád-Csanád vármegyei csapat vív kupacsatákat a hétvégén

Labdarúgás - 2023.aug..04


Nem feltétlen volt kegyes Fortuna a Csongrád-Csanád vármegyei csapatokhoz, ami a Mol Magyar Kupa sorsolását illeti. Három csapat is magasabb osztálybeli ellenféllel találkozik a sorozat első fordulójában – egyúttal ez azt is jelenti, ők hazai pályán próbálhatják meg kiharcolni a továbbjutást, amely egy mérkőzésen dől el. Ha a 90 perc döntetlent hozna, kétszer 15 perces hosszabbítás, majd büntetők következnek.Az egyik ilyen csapat az M-Perfect Home Algyő, akik az NB III.-as Füzesgyarmatot fogadják szombaton 16.30-tól. 

Bónusznak fogjuk fel a kupaszereplést, ellenfelünk két éve még az élmezőnyben volt a Keleti csoportban. Egy kemény alapozáson vannak túl a srácok, hazai pályán nem feltartott kézzel lépünk pályára, és mindent megteszünk a továbbjutásért – mondta a meccs előtt a csapat edzője, Fülöp Tibor. 

Szintén ebben a helyzetben van a Tiszasziget is, amely ugyanúgy szombat 16.30-tól egy Békés vármegyei NB III.-as csapatot, a Körösladányt fogadja. 

– A Körösladány elleni kupameccs mérvadó lehet azt illetően, hol is tart jelenleg az átalakult csapatunk – nyilatkozta Bány Tamás, a szigetiek nyáron kinevezett új trénere. 

A korábbi Amatőr kupa-győztes SZVSE is egy harmadik ligában érdekelt csapatot, a Szolnokot fogadja szombaton 16.30-tól az SZVSE-stadionban. 

A korábbi sikerekből táplálkozunk. Sajnos sok hiányzónk lesz eltiltások és sérülések miatt, de ettől függetlenül önbizalommal teli várjuk a meccset, és nincs veszíteni valónk. Ha sikerül megoldani, boldogok leszünk, ha nem, akkor tudunk a bajnokságra koncentrálni. Azt megígérhetem, nem feltartott kezekkel megyünk ki a pályára. Fiatal és rutinos játékosok egyvelege alkotja a Szolnokot, nem lesz könnyű dolgunk – mondta Kelemen Balázs, a Vasutasok játékos-edzője. 

A Makó az egyik olyan csapat, amely nálánál alacsonyabb osztályú ellenféllel játszhat: szombaton 16.30-tól a Bács-Kiskun vármegyei II. osztály újoncának, az Apostagnak az otthonában játszanak a Maros-partiak. 

Egy alakulóban lévő csapat vagyunk, csak saját nevelésű, vagy Makó környékbeli játékosokkal állunk fel. A kupameccs mindig más ízt ad a játéknak, ezért veszélyes. A továbbjutásért utazunk, bár lesznek hiányzóink, de úgy érzem, meg tudják oldani a fiatalok a feladatot. Bízom a továbbjutásban, de biztos, hogy nem lesz könnyű – részletezte Botlik Róbert, a makóiak trénere. 

Azonos osztálybeli riválishoz, a Kecskeméti LC-hez utazik szombaton az FK 1899 Szeged-SZEOL. 

 Történelmi meccsre készülünk, így a megfelelő izgalom bennünk van. Ötven-ötven százalék az esély, igyekeztünk feltérképezni az ellenfelünket. Ha magabiztosan kezdjük a meccset, akkor nem lehet gond, de nem lesz teljes a keretünk, mindezek mellett van esélyünk a továbbjutásra. Sok sikert kívánok a Csongrád-Csanád vármegyei csapatoknak! – mondta Dóra János, az FK edzője. 

Az egyetlen vasárnapi érintett a Hódmezővásárhelyi FC, amely a Pest vármegyei Pilisi LK vendége lesz. 

Mindig a következő mérkőzésre gondolunk, most sincs ez másképp. Szeretnénk minél tovább jutni a sorozatban, így természetesen a továbbjutás a célunk vasárnap – mondta Szűcs Róbert, a HFC sportigazgatója.

fotó: Karnok Csaba / forrás: delmagyar.hu

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.