Életben maradt a Deszk, az utolsó forduló dönt a kiesésről

Labdarúgás - 2023.May.22


A ráadásban egyenlített, így még van esélye elérni a bennmaradást a Deszk a labdarúgó vármegyei I. osztályban. Az viszont eldőlt, a Tiszasziget a bronzérmes.

Bár kikapott a bajnok Szeged-Csanád GA II.-től, de mivel a Mórahalom sem szerzett pontot, így az utolsó forduló előtt már biztosan bronzérmes a Tiszasziget a vármegyei I. osztályban. Megszakadt a Kiskundorozsma rossz szériája, hét meccs után az Algyő ellen már győzelemnek örülhettek a dorozsmaiak.

A zárófordulóra viszont egy kérdés még nyitott maradt, miután a Deszk a ráadás pillanataiban döntetlenre mentette a Szentesi Kinizsi elleni, fontos meccset. Így ha a Kurca-partiak egy pontot is szereznek az utolsó játéknapon, akkor bennmaradnak, ha viszont  vereséget szenvednek, és közben a Deszk is nyer, akkor a deszkiek hosszabbítják meg tagságukat. 

Vármegyei I. osztály, felsőház, 9. forduló

Tiszasziget–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 0–4 (0-0)
Tiszasziget, 200 néző. Vezette: dr. Hegyi Eszter – gyengén (Minda, Halász)
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Skribek B. (Lipták, 65.), Babolek (Szabó D., a szünetben), Széll (Godó, 65.), Bálint D., Skribek Á., Albert, Bánóczki (Oláh, 60.), Vajna, Farkas. Játékos-edző: Magyar György.
Szeged-Csanád GA II.: Takács – Gyuga (Burai, 79.), Povázsai, Heidrich, Kovács G., Csorba, Nagy S., Haruna (Berta, 79.), Ábrahm (Benyó, 57.), Bakó, Dobronoky (Lippai, 76). Edző: Andorka Péter.
Gólszerzők: Bakó (47.), Dobronoky (63.), Csorba (66.), Lippai (77.).
Jók: senki, ill. mindenki.
Magyar György: – Erős csapat a Szeged-Grosics, és tudtuk hogy erőben is bedarálhatnak minket. Talán az ötödik percben elmaradt egy kiállítás, kritikán aluli játékvezetés árnyékolta be az arany és a bronzérmes csapatok meccsét. Gratulálok a Szegednek a bajnoksághoz és sok sikert a feljutáshoz!
Andorka Péter: – Egy férfias, jó mérkőzésen egy szoros első félidőt követően a második félidőben megérdemelten nyertünk Gratulálok a srácoknak!


Kiskundorozsma–Algyő 2–1 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Kucsora, Hegyesi).
Kiskundorozsma: Fábián – Molnár K., Róka, Bozsó, Sallai, Kalapács, Budai, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki (Kis B., 92.), Bodonji (Laczi, 92.). Edző: Tóth János.
Algyő: Kőrösi – Rádi, Vastag (Podonyi, 56.), Kiss R., Bozóki (Kovács M., 10.), Horváth A. (Kardos, a szünetben), Pióker (Fekete, 69.), Deák, Csehó, Csányi, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Róka (86.), Kalapács (88.), ill. Csányi (76.).
Jók: mindenki, ill. mindenki.
Tóth János: – Az elmúlt hét mérkőzéssel eredménytelenségével a fejekben mégis sikerült fordítani, és győzött a csapat. 
Fülöp Tibor: – Gratulálok a Dorozsmának a győzelemhez! Büszke vagyok a csapatomra, hogy a szerdai meccs után így bele tudtunk állni a mai találkozóba. A mai nap után is csak erősebbek lettünk. Nagyon sajnálom a srácokat, amit ma kaptak a pályán. Felháborító, és szomorú, hogy ezt a szép játékot hatalmat kapó emberek képesek elrontani, minden felelősség nélkül.


Mórahalom–SZVSE-G-Falc Kft. 0–1 (0-0)
Mórahalom, 120 néző. Vezette: Maurer János – kiválóan (Paczér, Gargya).
Mórahalom: Weszelovszky – Tajthy (Tóth M., 35.), Görbe, Csizmadia (Fodor, 84.), Baji, Pető, Mészáros G., Nagy M., Rádóczi Dáv. (Holcsik, 68.), Bokányi, Szalma. Edző: Papp Endre.
SZVSE: Seres – Pócs D., Csamangó, Mészáros (Fodor, 68.), Rádai, Beretka (Vszelka, 73.), Mezei, Lévai, Kelemen V., Papp Á., Amariutei. Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Gólszerző: Amariutei (60.).
Kiállítva: Rádai G. (34.).
Jók: Weszelovszky, Szalma, Pető, Rádóczi Dáv., Mészáros, ill. mindenki.
Papp Endre: – Kiváló játékvezetés mellett jó mérkőzést játszottunk, csak a gól hiányzott, amiért sokat tettünk. Az SZVSE megmutatta, miért a megye egyik legjobb csapata, megérdemelten nyertek. 
Kelemen Balázs: – Gratulálok az egész csapatnak! Férfi munka volt több mint egy félidőn át emberhátrányban futballozni, de csapatként ismét jelesre vizsgáztunk.

Alsóház, 9. forduló

Deszk–Szentesi Kinizsi 1–1 (0-1)
Deszk, 80 néző. Vezette: Bosnyák Sándor Attila – közepesen (Váczi, K. Szabó).
Deszk: Repák – Bódi, Kövesi, Matyelka, Fóris (Csordás, 64.), Salánki (Demirci, 54.), Markovics, Szabó R. (Laskovics, 78.), Istókovics, Tarjányi (Mácsár, a szünetben), Kormos. Edző: Csordás József.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Légrádi, Bartucz B., Koncz, Dovics, Prozlik, Bartucz P., Locskai, Rácz D. (Varga O., 88.), Piti, Mihály. Edző: Sallai Róbert.
Gólszerzők: Kormos (93.), ill. Rácz D. (31.).
Jók: Markovics, Istókovics, Matyelka, Demirci, ill. senki.
Csordás József: – Köszönöm a vármegyei harmadosztályú és az U19-es csapatunknak, hogy kisegítettek a mai napon! Győzelmet érdemeltünk volna, gratulálok a játékosaimnak, mert mindent megtettek ma, de a helyzetkihasználásunk gyenge volt, meg kell elégednünk az egy ponttal.
Sallai Róbert: – Az alacsony színvonalú, sok hibával tarkított mérkőzés ellenére már az első félidőben le kellett volna zárnunk a nyitott kérdéseket, de a helyzeteink rendre kimaradtak. A futball megbüntetett bennünket.  


FK 1899 Szeged-SZEOL–Hódmezővásárhelyi FC II. 2–2 (1-0)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt – jól (Bartucz, Tihanyi).
FK Szeged: Garamvölgyi – Tóth G., Mucsi, Hegyesi P. (Frankó, 76.), Hegyesi B. (Benkő, 76.), Miklós, Cs. Tóth, Heredea, Sisák (Imre, 90.), Tóth Á. (Oláh, 55.), Giba (Bürgés, 55.). Edző: Dóra János.
HFC II.: Deczki – Tóth J., Halász, Szőke, Borbás, Buzás, Orovecz (Nagy A., 61.), Berkó, Bogdán, Fődi (Tatár, 87.), Karácsonyi (Mucsi, 89.). Megbízott edző: Vinnai István.
Gólszerzők: Giba (23.), Oláh (67.), ill. Borbás (60.), Bogdán (83., 11-esből).
Jók: mindenki, ill. Fődi, Halász, Bogdán.
Dóra János: – Mi szerényen, alázatosan tettük a dolgunkat, le a kalappal a csapat előtt. Taktikailag rendben voltunk. 
Vinnai István: – Küzdelmes mérkőzésen igazságos eredmény született.


UTC–Balástya 1–3 (1-1)
Újszentiván, 75 néző. Vezette: Tóth Kitti – közepesen (Dobó, Gera).
UTC: Mészáros – Duda, Nádudvari-Sipos (Sándor, 81.), Palakovics, Sós, Boss, Miles J., Rákóczi, Sarnyai, Sándor (Nagy Cs., 63.), Gonda. Játékos-edző: Miles Joshua.
Balástya: Farkas D. – Tóth B. (Márkus, a szünetben), Szádeczky, Mágocsi, Bagi, Néma, Gera D. (Vörös, a szünetben), Horváth Cs. (Vámos, a szünetben), Gera L. (Mondics, a szünetben), Tóth P., Tóth G. Megbízott edző: Fodor Tamás.
Gólszerzők: Boss (24.), ill. Szádeczky (42.), Márkus (63.), Tóth G. (66.).
Kiállítva: Sós (61.).
Jók: Boss, Sándor, Duda, ill. Mágocsi, Tóth G., Szádeczky.
Miles Joshua: – Jól kezdtünk, csapatként védekeztünk, de a két kapott gól szögletből elfogadhatatlan. Gratulálok a Balástyának, elismerésem az idényben nyújtott teljesítményük iránt!
Fodor Tamás: – Sajnos megérződött az, hogy nem volt tétje a mérkőzésnek. Nagyon kár a piroslapos szituációért az egyébként olykor túl nyugodt találkozón.

A következő (utolsó) forduló programja:
Felsőház, szombat, 17.30: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Kiskundorozsma, Algyő–Mórahalom, SZVSE-G-Falc Kft.–Tiszasziget. Alsóház, szombat, 17.30: Szentesi Kinizsi–FK 1899-Szeged, Hódmezővásárhelyi FC II.–UTC, Balástya–Deszk.

forrás: delmagyar.hu

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.