Stabilitásban lépne előre az Algyő

Labdarúgás - 2023.jan..11


Lassan véget ér a téli pihenő a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság résztvevői számára.

Ötödik helyen töltheti a téli szünetet a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályban az Algyő, miután 25 pontot gyűjtött az idény első felében.

– Összességében elégedett vagyok, hiszen a minimális célunk a felsőház, azaz az első hat hely valamelyikének elérése volt. Olyan csapatunk állnak előttünk, amelynek kerete évek óta együtt dolgozik, nálunk viszont kilenc érkező volt a nyáron. Reálisnak tartom az ötödik helyünket. Nagyon sok gólt kaptunk, főleg egyéni hibákból, tavasszal ezeket a hibákat szeretnénk kijavítani, amelyek egész ősszel elkísértek bennünket. Felelősségteljesebben kell futballoznunk az idény további részében. Sokkal több van a csapatunkban, ezt a Mórahalom elleni két meccsen, vagy a Tiszasziget elleni találkozón meg is mutatták, viszont ott van a HFC II., vagy a Balástya elleni meccs, az ott nyújtott teljesítmények nem férnek bele. Mindig meg kell maradnia a tartásunknak, az sem megengedhető, hogy nyolc gólt kapjunk egy meccsen – összegzett Fülöp Tibor, az Algyő edzője.

Az algyőiek tegnap kezdték el a téli munkát, amely során heti három edzés és heti két edzőmeccs szerepel a programban. Kezdésként szerdán a Hódmezővásárhelyi FC ellen játszanak, szombaton SZVSE, majd a Szeged-Csanád GA és a SZEOL SC U19-es csapata lesz az ellenfél. A Bács megyei Soltvadkertre utaznak, majd a Végegyháza elleni hazai meccs lesz a főpróba a Szentes elleni, február 11-i bajnoki rajt előtt. Ami a keretet illeti, a rutinos kapus, Kalics Dániel Balástyáról érkezett a csapathoz, mivel a szezon közben Molnár Krisztián egy fővárosi álláslehetőség miatt távozott a csapattól.

 Gyorsan bebiztosíthatja helyét a csapat a felsőházban, hiszen az első két körben nyerhető meccsek előtt áll a csapat.

– Ezért is volt fontos a Mórahalom elleni mérkőzés, mert így meg tudtunk lépni ellenfelünktől. Nem számítok könnyű mérkőzésekre, de ha a tavaszi első két meccset hozzuk, akkor a minimális célt elértük. Ezt követően új célokat állítunk fel, mert jó csapatokkal fogunk játszani hétről-hétre. Egy jó felkészüléssel bízok benne, hogy sokkal kevesebb könnyű gólt ajándékozunk az ellenfélnek. Nem tervezünk nagy átalakítást a csapatban, mert szeretnénk, hogy akik itt vannak, azok hosszú távon gondolkozzanak nálunk – zárta Fülöp Tibor.

fotó: Karnok Csaba / forrás: delmagyar.hu

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.