Algyőn a klubot és a labdarúgók bajnoki címét ünnepelték a Honvéd öregfiúkkal

Labdarúgás - 2022.máj..03


Dupla ünnepet ültek Algyőn: a helyi sportklub megalakulását, illetve a labdarúgó NB III.-ban 20 évvel ezelőtti bajnokcsapatot.

Újra futballozott az algyői sikercsapat. Az a csapat, amely 2002-ben megnyerte a labdarúgó NB III. Alföld csoportját. Voltak, akik Németországból, más Budapestről érkezett az összejövetelre, volt, aki klubkötelezettség miatt késve, de eljött a harmadik félidőre, azaz igencsak fontosnak érezték a jelenlétet az egykori labdarúgók.Az ellenfél pedig a korábbi világválogatott Détári Lajos vezette Honvéd öregfiúk volt többek között Kovács Kálmánnal, Pisont Istvánnal, Plókai Attilával, Csehi Tiborral, Árgye­lán Jánossal. A lényeg a mozgáson és a találkozáson volt, de a rend kedvéjért írjuk le, hogy az első félidőben a fővárosiak vezettek, majd a szünet után az algyői kedvencek fordítottak, és nyertek 3-1-re.  

A hazai alakulat igen népes létszámmal várta az ellenfelét, így a korábbi kiváló szakembereknek, Takács Zoltánnak és Lóczi Istvánnak nem volt egyszerű dolga a kezdő kijelölésében.

Délelőtt a gyerekek futballoztak, délután pedig a korábbi labdarúgók, azaz a sportkör 70. születésnapját és a bajnoki cím 20. évfordulóját méltóképpen ünnepeltük meg

– mondta Bogdán Tamás, az Algyői SK elnöke.

Nagyon örülök, hogy olyan korábbi klasszis, mint Détári Lajos megtisztelte jelenlétével az eseményt. Egy remek ötlet valósult meg, és ez arra sarkall, hogy hagyományt teremtsünk a rendezvényből. Azaz ha minden jól alakul, évente megszervezzük a klub majálisát családi délutánnal összekötve. Ugyanígy az idén második alkalommal összehozott algyői gyermekliga is folytatódik, sőt akár bővítenénk is a csapatok létszámát.

Algyő öregfiúk–Honvéd öregfiúk 3-1 (0-1)

Barátságos labdarúgó-mérkőzés, Algyő, 300 néző. Vezette: Szalai Szabolcs.
Algyő öregfiúk: Halász K. – Kazán, Krajczár, Kothencz, Angeli – Takács G., Kiszner, Erhardt, Tóth A. – Brinszky, Pálinkó. Cserék: Dénes Zs. (kapus), Balogh N., Varga R., Daróczi, Pataki S., Vass J., Sümeghy B., Sebők L., Podonyi N., Rau Z., Adelhardt L., Pécsek T., Krucsó Á.
Szakvezetők: Takács Zoltán, Lóczi István, Hajdú Sándor. Gyúró: Kresák József.
Honvéd öregfiúk: Bubori – Plókai A., Budovinszky, Csehi T., Radnai Gy. – Bábik, Pisont I., Zana, Paszkó – Kovács K., Árgyelán.
Csere: Madar M., Dj Miki. Szakvezető: Détári Lajos. Menedzser: Mursa Bálint. Masszőr: Forrai Zoltán. Gólszerzők: Tóth A., Plókai A. (öngól), Sümeghy, ill. Zana.

Galéria: https://www.delmagyar.hu/galeria/meg-mindig-jol-futballoznak-fotok-frank-yvette/1

fotók: Frank Yvette / forrás: delmagyar.hu

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.