Értékes pont Tiszasziget ellen

Labdarúgás - 2022.ápr..04


Négy megnyert mérkőzést követően 2022-ben először veszített pontot a Tiszasziget a labdarúgó megyei I. osztály legutóbbi fordulójában. A szigietiek ugyan a lelkesen küzdő Algyő otthonában is betaláltak egyszer, de azt les miatt nem adta meg a játékvezető: hiába a több vendég helyzet, nem hozott gólt a kilencven perc.

Akárcsak Mórahalmon, ahol szintén nem láthatott gólt a közönség. A helyzet hasonlóan festett itt is, a hazaiak domináltak és nagyobb helyzeteket alakítottak ki, de nem tudtak betalálni az UTC-nek, így a szegediek a múlt heti győzelem után ismét pontot szereztek.

Szűk egy napig listavezetőnek mondhatta magát a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., hiszen Andorka Péter csapata pénteken este legyőzte a Deszket, ezzel pedig megelőzte az SZVSE-t. Csakhogy a Vasutasok szombaton sima győzelmet arattak a Kiskundorozsma otthonában, így a fordulót követően továbbra is az SZVSE nevével kezdődik a bajnokság tabelláj, a piros-kékek továbbra is két ponttal vezetik a ligát. A következő fordulóban azonban megismétlődhet a mostani forgatókönyv, hiszen a Szeged-Csanád GA II. ismét pénteken játszik majd. 

Vendégként játszhatott saját pályáján a Bordány, és pont nélkül is maradt a DAFC Szeged ellen. A végére kissé parázzsá váló meccset egyetlen gól döntötte el, a DAFC győzelmével pedig előzni is tudott a tabellán.

Az elején és a végén lőtt gólt a Szentesi Kinizsi a Hódmezővásárhelyi FC II. vendégeként, a hazaiaknak büntetőből sem ment a gólszerzés ezen a napon. A tavaszt jól kezdő vásárhelyiek így egymás utáni második meccsükön maradtak pont nélkül. Emberelőnyben játszva alakított ki nagyobb különbséget a Makó II. a sereghajtó Apátfalva ellen.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Deszk 4–1 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Kiss R., Barta).
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Bokros (Csizmadia, 77.), Murár, Bitó, Papp D. (Vajda, 77.), Kapic (Mészáros G., 67.), Ábrahám, Szűcs Zs., Holcsik (Kubitsch, 58.), Lestyán (Csorba, 77.), Dobronoky. Edző: Andorka Péter.
Deszk: Repák – Németh Z., Tarjányi, Török Gy. (Salánki, 70.), Grósz, Télessy (Huszti, a szünetben), Matyelka, Táncos (Pióker Ta., 60.), Hovanyecz (Bódi, a szünetben), Adamov, Markovics. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Szűcs Zs. (14.), Dobronoky (37., 73., 80.), ill. Pióker Ta. (89., 11-esből).
Jók: Ábrahám, Bokros, Dobronoky, ill. Németh Z., Bódi.
Andorka Péter: – Megérdemelt győzelmet arattunk, és ideiglenesen átvettük a vezetést a tabellán, de a bajnokság esélyese továbbra is az SZVSE.
Papp Endre: – Megérdemelt hazai győzelem született. Csapatom küzdött, hajtott végig, de ennyi különbség van a két csapat között.


Makó II.–ContiTech-Apátfalva 9–0 (3-0)
Makó, 50 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Szeles, Halász)
Makó II.: Köteles – Bohák D., Giba (Szilvási, 77.), Heidrich, Kardos Á., Rau, Vas, Bartucz (Kórász, 68.), Czebe (Baranyi, 68.), Tamás (Varga V., 68.), László (Cseh, 77.). Edző: Koczkás Zoltán.
Apátfalva: Dömötör – Ponczok, Dimovics (Szilágyi M., 57.), Sinoros Szabó (Imre, 74.), Csenki (Bitter, 51.), Csabai (Szabó R., 51.), Cseszkó, Posztós, Lestyán, Pászti, Fodor. Edző: Karsai Gábor.
Gólszerzők: Rau (13., 79.), Bartucz M. (29., 31.), Vas K. (58., 82., 87.), Kardos Á. (74.), Baranyi (90.).
Kiállítva: Lestyán (64.).
Jók: mindenki, ill. Posztós.
Koczkás Zoltán: – Sok sikert kívánok az Apátfalvának és az edzőkollégámnak! Sportszerű mérkőzésen a kiállítás beárnyékolta az estét.
Karsai Gábor: – Az elkerülhető gólok ellenére az elején jól tartottuk magunkat, majd kijött a rutintalanság. Sok sikert a Makónak!


DAFC Szeged–Bordány 1–0 (1-0)
Bordány, 50 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Aczél, Minda).
DAFC: Grund – Szántó (Forgó, 62.), Varga Á., Nagy M., Kis B. (Heipl, 82.), Pető, Suták, Bálity (Masa, 92.), Rádóczi (Faragó N., 64.), Baka (Kertész, 78.), Görbe. Edző: Terjéki Tamás.
Bordány: Csúri – Fodor Á. (Szabó Á., 68.), Márki, Kemenczés, Bozsó, Mihalkó, Sándor, Valach (Krizs, 27.), Visnyei, Denkovity (Farkas F., a szünetben), Gáspár. Edző: Vasas Gábor.
Gólszerző: Nagy M. (35.).
Kiállítva: Heipl (93.), ill. Márki (88.).
Jók: Nagy M., Suták, Kis B., ill. Sándor.
Terjéki Tamás: – A két baráti csapat parázs rangadót csinált az összecsapásból. Sokat tanultunk az őszi mérkőzésből, így most megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Sok sikert a Bordánynak!
Vasas Gábor: – Gratulálok a DAFC-nak!


Hódmezővásárhelyi FC II.–Szentesi Kinizsi 0–2 (0-1)
Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Burzon Márk – jól (Bálint D., Vida).
HFC II.: Bencze – Tóth J., Urbán (Tóth I., a szünetben), Babcsán (Rajsli, a szünetben), Papp M., Nagy Att. (Krisztin, a szünetben), Győrfi (Barna, 83.), Molnár B., Hajdú, Mohácsi (Virág, 73.), Becsek. Edző: Bacsa Zsolt.
Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Köteles, Lőrincz, Dovics, Szarvas (Berta, 90.), Varga Cs., Prozlik, Mészáros, Péter (Szabó M., 79.), Locskai (Bartucz, 94.), Piti. Edző: Bány Tamás.
Gólszerző: Prozlik (2., 93.).
Jók: Becsek, ill. Dovics, Prozlik, Tóth L.
Bacsa Zsolt: – Fegyelem, szív és akarat nélkül ezt a játékot nem lehet játszani.
Bány Tamás: – Igazságtalan lett volna, ha ezt a meccset nem nyerjük meg.


Algyő–Tiszasziget 0–0
Algyő, 100 néző. Vezette: Tóth Róbert – jól (Juhász, Berger).
Algyő: Siska – Daróczi, Vastag, Bogdán, Podonyi, Törköly (Szlobodnyik, 71.), Szil, Belovai, Miklós (Csányi, 86.), Bakó (Puskás, 84.), Jernei. Játékos-edző: Kovács Milán.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Lipták, Szilágyi, Szabó D. (Oláh, 65.), Bálint D., Skribek Á., Albert (Godó, 71.), Vajna (Lajkó, 67.), Farkas F., Varga G. Megbízott játékos-edző: Kökény Tamás.
Jók: mindenki, ill. senki.
Kovács Milán: – Győzelemmel felérő döntetlent értünk el a jó erőkből álló Tiszasziget ellen. Büszke vagyok a csapatra, ilyen teljesítménnyel később többet érünk el, mint egy döntetlen.
Kökény Tamás: – Idegesen kezdtünk, majd ugyan lenyugodtunk, de meddő mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani.


Kiskundorozsma–SZVSE-PizzaMonster 0–5 (0-3)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Barta Norbert – jól (Csöngető, Szabó R.).
Kiskundorozsma: Rozs – Császár (Papp N., 59.), Molnár K., Kalapács, Sallai (Cseh, 65.), Szecskó, Ottlik Márk (Agócsy, 83.), Ottlik Máté, Fülöp Á. (Bárkányi, 75.), Lóki (Simon, 80.), Bodonji. Edző: Ottlik Sándor.
SZVSE: Zékány – Kormányos (Rádai B., 83.), Pócs (Lőrinc, 75.), Csamangó (Plichta, 80.), Mészáros Z., Rádai G., Beretka, Fülöp T., Káposzta, Taci (Frank, 75.), Sorin (Deák, 80.). Edző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Sorin (12.), Taci (30., 44., a másodikat 11-esből), Beretka (71.), Frank (89.).
Jók: senki, ill. mindenki.
Ottlik Sándor: – Az SZVSE az egész meccs alatt erőfölényben játszott, ezért is volt érthetetlen számunkra, hogy a meccs után miért akarták ezt demonstrálni.
Paksi Péter: – Egy kemény, harcos ellenfél ellen meggyőző játékot nyújtottunk, szép gólokat szerezve nyertünk.


Mórahalom–UTC 0–0
Mórahalom, 100 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Fodor, Juhász).
Mórahalom: Vígh – Ördögh, Szűcs D., Papp D. (Tóth M., 84.), Király, Suhajda, Malatinszki, Fődi (Tajthy, 67.), Bokányi, Abadzic, Szalma. Edző: Hódi Mihály.
UTC: Mészáros – Zsömbörgi, Mohammadreza (Palakovics, 90.), Sós, Nathan, Jozi, Pesti, Ábrahám, Obi, Varga L., Schneider (Péczely, 77.). Játékos-edző: Szántó Dániel.
Jók: Suhajda, Szalma, ill. mindenki.
Hódi Mihály: – A meddő mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani a masszívan védekező ellenfelünkkel szemben, ugyanakkor az UTC-nek is voltak veszélyes kontrái. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk otthon tartani a három pontot.
Szántó Dániel: – Elbírtuk a hiányzóinkat, és egy erős ellenfél otthonában pontot tudtunk szerezni. Fontos, hogy két mérkőzés óta érintetlen a hálónk.


A 19. forduló programja:
Pétenk, 19 óra: Bordány–Szeged-Csanád GA II. Szombat, 16 óra: UTC–ContiTech-Apátfalva, SZVSE-PizzaMonster–Makó II., Deszk–Kiskundorozsma, Tiszasziget–DAFC Szeged, Szentesi Kinizsi–Algyő, Mórahalom–Hódmezővásárhelyi FC II.

fotó: Karnok Csaba / forrás: delmagyar.hu

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.