Programok

Algyői gyermeklabdarúgó liga ismertető

Történet

Az Algyői Gyermeklabdarúgó Liga a 2020-2021-es labdarúgó szezonban indult el 7 klub (Algyő SK, FK 1899 Szeged, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Hódmezővásárhely FC, Móravárosi Kinizsi HSK, Sándorfalvi SK, Bordány SK) részvételével. A liga U9-es és U11-es korosztályban került megrendezésre korosztályonként 3 őszi és 3 tavaszi fordulóval. Az első szezonban a járványhelyzet miatt 1-1 forduló elmaradt, illetve nézők nélkül kellett megrendeznünk az eseményeket.

A 2021-2022-es szezonban átalakult a mezőny, jelenleg az Algyői SK mellett a Tápé Főnix UPLSC, Bordány SK, Kiskundorozsmai SK, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Móravárosi Kinizsi HSK, Mórahalom VSE vesz részt a küzdelmekben. A ligában minden csapat és játékos saját felelősségre vesz részt, így sportorvosi engedélyre és igazolásra nincs szükség.

Lebonyolítás

Optimális csapatlétszám esetén (8) a nevezett csapatokat az első fordulóban két négyes csoportra osztjuk sorsolással. A csoportokon belül körmérkőzésekkel döntjük el a helyezéseket. A forduló végén a csoportok 1.-2. helyezettjei a Felső házba a többike az Alsó házba kerülnek. Ezután minden fordulóban a Felső és az Alsó ház csapatai játszanak körmérkőzéseket egymással, a forduló végén pedig az alsó ház 1-2. helyezettjei feljutnak, míg a Felső ház 3.-4. helyezettjei kiesnek. A szabályok mindkét korosztályban a Bozsik-program szabályaival egyeznek meg. Eredményhirdetés a fordulók végén nincs, az eredmények a következő forduló párosításának kialakítása miatt vannak vezetve, illetve a gólszerzők számon tartása végett. Az utolsó forduló után zárjuk a tornát ünnepélyes keretek között, ahol a szakemberek döntései alapján kiválasztott játékosok (minden csapatból 1 játékos) bekerülnek a torna válogatottjába és egy emlékpólóval lesznek jutalmazva. A gólkirályt, legjobb kapust és a legjobb játékost (szakemberek döntése alapján) külön is megjutalmazzuk.

Főtámogatók

Kiemelt támogatók

Támogatók

Minden Jog Fenntartva! 2024 © Algyői Sportkör
Adatvédelmi tájékoztató - Adatkezelési tájékoztató - Sütik

A weboldalt készítette: B-Web Stúdió

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.